Selv om Søndervigs splitternye vannverk er designet for å smelte inn i det rustikke landskapet på Vestjylland, byr fasaden likevel på en elegant detalj. Bygningen er kledd med en robust fasade, blant annet med perforerte plater. LED-lampene bak platene lyser opp i de mørke timene.

Et vannverk er et teknisk bygg som forsyner lokalsamfunnet med vann, og ofte legges det større vekt på byggets funksjon enn på det estetsike. Derfor kan en velvalgt detalj på fasaden få utrolig stor betydning for helhetsinntrykket av bygningen. Dette er tilfelle med Søndervigs nye og moderne vannverk, som sto ferdig sommeren 2022.

For å takle det barske været og vinden på Vestjylland – der fasaden mot vest er særlig utsatt – er bygningen kledd med slitesterke materialer. Jacob Frimor, eier av arkitektfirmaet Fungerium som står bak den arkitektoniske utformingen av vannverket, forklarer:

Produkter som er brukt:

Rockpanel Stones (Mineral Rust)
Rockpanel Stones (Concrete Platinum)
Rockpanel Colour (RAL7016)

"Siden bygget ligger rett ut mot Nordsjøen, la vi vekt på at det skal tåle de barske værforholdene og kunne stå i mange år. Derfor falt valget på slitesterke materialer som vil være enkle å skifte ut. Resultatet er et solid vannverk som fremstår beskjedent fremfor prangende, men som likevel glir fint inn i omgivelsene."
1/8
Rockpanel Case Study
Soendervig Vandvaerk
Rockpanel Stones Mineral Rust
Rockpanel Stones Concrete Platinum
Rockpanel Colours RAL 7016

Produkter som er brukt: