Mange fordeler
Rockpanel plater har en unik sammensetning som gir hver eneste plate lang levetid, og i tillegg er de like enkle å jobbe med som tre.

De fleste Rockpanel plater er dekket av en beskyttelsesfilm, slik at du kan være sikker på at de kommer frem i perfekt stand. Du kan bruke filmen til å merke opp målinger og forenkle installasjonsprosessen.

Beskyttelsesfilmen skal fjernes:

  • etter montering hvis platene festes med skruer eller manuell spikring
  • før du primer platen for festing med lim
  • før montering ved bruk av spikerpistol

OBS! Rockpanel Natural, Rockpanel Lines², Rockpanel Metals Aluminium White og Aluminium Grey og Rockpanel Ply leveres uten beskyttelsesfilm, så vi ber deg behandle disse platene ekstra forsiktig.

rockpanel protective foil

01

Standardverktøy

Du kan bruke standardverktøy ved kapping

Når du kapper Rockpanel produkter, kan følgende verktøy brukes:– håndsag, f.eks. en tannspissherdet håndsag– sirkelsag, f.eks. et fintannet Widia sagblad– løvsag, f.eks. et fintannet sagblad for metall eller et wolfram sagbladFordi Rockpanel plater kan tilpasses på stedet med vanlige verktøy, er alle detaljering og optimal etterbehandling en mye enklere oppgave, og det kreves ingen spesiell kunnskap.

02

Forboring anbefales

Forboring er ikke alltid nødvendig, men anbefales

I motsetning til andre platematerialer er Rockpanel platene dimensjonsstabile, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at platene skal bli skjeve på grunn av temperatur- eller fuktendringer. Forboring anbefales når du fester platene på en treramme med Rockpanel skruer. Når du fester platene på en metallramme med nagler, kan forboring utføres med et HSS-bor.

03

Personlig verneutstyr

Beskytt deg mot støv

På samme måte som når du sager i tre, anbefaler vi at alle som kapper og borer i Rockpanel plater bruker støvmaske (type P2) og standard personlig verneutstyr, som vernebriller og hansker. Det anbefales også å bruke støvreduserende skjæreutstyr og en avtrekkshette i et godt ventilert rom. Ved kapping utendørs må utstyret plasseres slik at vinden blåser bort støvet, og det skal brukes støvreduserende skjæreutstyr der dette er mulig.

04

Sikkert å jobbe med

Rockpanel plater er trygge å jobbe med

Rockpanel kledning er produsert av basalt, en naturlig og bærekraftig vulkansk stein, og er et av de mest grundig velprøvde og testede byggematerialene på dagens marked. Rockpanel produkter er trygge å jobbe med, og utgjør ingen trussel for de som jobber med materialet.