Vi vet at bygningens endelige utseende påvirkes av den monteringsmetoden du velger. Festing handler ikke bare om tekniske krav, men er helt avgjørende for å oppnå visjonen din.

Det finnes mange typer fester som kan brukes sammen med våre Rockpanel plater:

  • synlige (skruer og nagler)
  • halvsynlig (nagler)
  • skjult feste (lim)

Fordelen med Rockpanel Lines² er at den kan festes sikkert med tradisjonelle nagler eller skruer, eller ved å bruke den innovative Rockpanel klipsen for usynlig montering, helt uten forboring eller spesialverktøy.

Single Family House with routed Rockpanel Woods exterior cladding in Marbach, Switzerland
Alle Rockpanel fester er tilgjengelige med hoder i RAL-farger som kan matche fargen på valgt platemateriale.

01

Skruer på treverk

Rockpanel skruer for underliggende rammer av treverk

En 35 mm torx-skrue i rustfritt stål med skruehodestørrelse Ø 9,6 mm. Tilgjengelig i rustfritt stål eller i nesten alle RAL-farger du ønsker. Skruene leveres i esker med 200 stk.

02

Nagler på treverk

Rockpanel nagler til underliggende rammer i treverk

For delvis synlig feste på en underliggende ramme av treverk tilbyr vi nagler i to ulike lengder i rustfritt stål eller med belagt, flatt hode i størrelse Ø 6 mm. Disse naglene kan bestilles i eske på 200 stk. eller på rull.- 32 mm nagl: Den mest brukte Rockpanel-naglen. Denne naglen brukes til alle bruksområder som utvendig kledning, etasjeskillere, fasader og takrenner. Denne naglen kan bestilles i eske eller på rull. Denne naglen brukes også til å feste Rockpanel-plater i finér.- 40 mm nagl: Denne naglen brukes til å feste 10 mm Rockpanel-plater eller plater som er festet som liggende kledning på tradisjonell måte med to plater oppå hverandre.

03

Liggende kledning på tre

Weatherboard montering på underkonstruktion av tre

Weatherboard montering på underkonstruktion av tre. Bruk skruer for enkel og spenningsfri montering av Rockpanel i weatherboard. Monteringsmetoden gjør det mulig å demontere enkelt plater uten at det er nødvendig å demontere hele fasaden.

04

Nagler på aluminium

Nagler for festing på underliggende rammer i aluminium

Til festing av Rockpanel-plater til en underliggende ramme av aluminium, kan det brukes nagler med aluminium- eller fargebelagt hode. Spesifikasjoner for naglene finnes i våre ETA-sertifikater.

05

Rockpanel Lines² 10 på treverk

Tradisjonelt feste av Rockpanel Lines² på en underliggende ramme av trevirke

Rockpanel Lines²-platene har not og fjær og kan festes usynlig, noe som gir en attraktiv tradisjonell sporeffekt ved hjelp av:- Rockpanel ringspiker (EN10088, materialnr. 1.4401 eller 1.4578) 2,1/2,3 x 27 mm med et ultraflatt hode. For et enda bedre resultat anbefaler vi at du forhåndsborer noten med et stålbor Ø 3 mm på kantene og Ø 2 mm midt på platen.- Flatskruer i rustfritt stål 3,5 x 30 mm. Noten skal forbores med stålbor Ø 3,5 mm på kantene og Ø 2,5 mm i midten av platen, og hullet til skruehodet med flat topp skal forsenkes med forsenket borkrone. Toppen av skruehodet skal være på høyde med overflaten av noten. Stramming i monteringen av noten kan unngås ved å stramme skruen til en angitt grense og ved å sikre at de drives inn i lekten på riktig måte.

I samarbeid med Bostik er det utviklet et brannsikkert europeisk sertifisert limfestesystem som heter S970 PANELTACK S. Systemet er i samsvar med de strenge brannsikkerhetsreglene for utvendige kledningssystemer. Med S970 PANELTACK S kan du lime platene sikkert, og oppnå en brannklasse på B-s2,d0, på en

  • underliggende ramme av treverk med en Rockpanel list

eller på en

  • underliggende ramme i aluminium

Følg instruksjonene fra Bostik for å feste Rockpanel platene på en sikker måte. Hvis du foretrekker å bruke et annet limsystem, må du alltid undersøke med systemleverandøren om dette er teknisk godkjent og garantert for liming av Rockpanel plater. 

Sheffield Hallam University, in Sheffield, United Kingdom with glued and routed Rockpanel Colours exterior cladding