De bemerkelsesverdige fasadeplatene Rockpanel Chameleon gjør nå at et fireetasjes næringsbygg er blitt et skikkelig blikkfang i tyske Nienburg. Eieren og arkitektfirmaet Meyer + Borcherding har gitt fasaden, som ligger langs en av de viktigste atkomstveiene inn til byen, et nytt design som skiller seg ut.

Slik finner du det perfekte fasadedesign.

Eieren av bygget, Hans-Erich Fischer, hadde satt seg som mål å gjøre bygget til et blikkfang. Fischer er sivilingeniør og liker å være på jakt etter nye og unike løsninger. Den opprinnelige planen var å bruke en keramisk fasade da han kom over de flerfargede fasadeplatene Rockpanel Chameleon. Fischer visste at målet snart var nådd. På bakgrunn av bilder og vareprøver bestemte Fischer og arkitekten Handan Genç seg for å endre planene for utformingen av fasaden. "Det var modig, men vi var likevel sikre på at vi hadde funnet det vi var ute etter: en lett, unik og moderne fasadekledning", minnes Fisher. 

Rockpanels lave vekt viste seg å være en viktig faktor, siden bygget stammer fra det 19. århundre. "Bygget var ikke beregnet for tung fasadekledning," forklarer byggeleder Volker Warnecke. 

Produkter som er brukt:

Rockpanel Chameleon

1/7
Rockpanel Case Study Nienburg
Rockpanel Chameleon

Produkter som er brukt: