Velkommen til Brf Strykjärnet i Karlstad, et flerfamiliehus med 25 leiligheter fordelt på fem etasjer og en takterrasse. Huset har fått sitt unike navn etter sin form, som kan fortelle om et moderne hus med unik arkitektur. Til fasadene har selskapet Rockpanel levert ubehandlede fasadeplater med bronsefarget patina som fremhever husets form og møter krav til både funksjon og estetikk. 

Karlstad er en by i vekst, og én av byens kanskje mest oppsiktsvekkende bygninger er nye Brf Strykjärnet. Navnet henter inspirasjon fra husets form – en form som oppsto gjennom arbeidet med å optimalisere antall leiligheter på tomten. 

- Det er en spesiell beliggenhet, og formen er helt styrt av formen og arealet på tomten, slik at vi kunne bygge et optimalt antall leiligheter. Da vi landet i formen og ble enige med kommune og kunden om blant annet antall etasjer, gikk vi i gang med å finne et fasademateriale som kunne benyttes på alle etasjer, være slitesterkt og som fremhever formen på huset. Det var slik vi valgte ut fasadeplatene fra Rockpanel, forteller Dan Anders Persson, arkitekt hos Mondo Arkitekter. 

 

Brukte produkter:

Rockpanel Natural

1/8
Case Study Sweden
Strykjarnet
rockpanel natural

Brukte produkter: