I Sydhavnen, en bydel i København, kan du finne en skole helt ulik alle andre. Arkitekturen gjenspeiler skolens visjon om å være en bindende faktor mellom byen, havnen og samfunnet.
En møteplass som er åpen for hele lokalsamfunnet
JJW Arkitekter, firmaet som tegnet skolebygningen, hadde et klart mål i tankene. Det var ikke bare ment som et læringssted, men fremfor alt et møtested som var åpent for hele lokalsamfunnet. Utgangspunktet var å skape en fysisk tilknytning til byen, utformet for å stimulere samspillet mellom studenter, deres familier og allmennheten. Og det lyktes.
Første og andre etasje er arealer som skal brukes som praksisplasser, musikkrom og spiseområder, og de er også tilgjengelige for publikum. En stor utendørs trapp inviterer folk til å møte hverandre og etablerer den fysiske forbindelsen til havnen, som fungerer som et ekstra eksternt rom. Taket brukes som aktivitetsområder, der alle kan drive med idrett og fritidsaktiviteter. Under toppetasjen ble det montert røde Rockpanel Colours plater, som bidrar til å gi et varmt lys til livet under taket.
Prosjektarkitekt Lars Lindeberg, forklarer gjerne: «På samme måte som selve byen består bygningen av en rekke offentlige, halvoffentlige og private områder med overlappende funksjoner i ulike høyder og dimensjoner. Dette mangfoldet svarer til behovene for de ulike aldersgruppene på skolen, og skaper områder for samlinger, tradisjonell utdanning, gruppeoppgaver og individuelle aktiviteter.»