01

Et bærekraftig materiale

Ekte treverk kan virke som et naturlig og bærekraftig materialvalg. I virkeligheten krever tømmer mye behandling for å kunne brukes som byggemateriale. Rockpanel Woods er derimot et naturprodukt produsert av naturlig basalt. Jorden skaper mye mer av denne vulkanske steinen hvert år enn vi noen gang kommer til å bruke i produktene våre.

02

Brannsikker av natur

Basalt, hovedingrediensen i Rockpanel fasadekledning, tåler naturligvis svært høye temperaturer. Det betyr at brannsikkerheten kommer innenfra, uten behov for å tilsette kjemiske brannhemmende midler. Rockpanel Woods A2-plater kan trygt brukes i høyhus og høyrisikobygninger, da de er testet som Euroklasse A2-s1, d0 (ikke-brennbare).

03

Holdbare, vakre fasader

Rockpanel Woods fasadekledning er svært holdbar og vil holde seg vakker i flere tiår. Materialet er ufølsomt for fuktighet og utvider seg ikke eller krymper ikke, selv ved store endringer i temperatur og fuktighet. Dette muliggjør smale skjøter.Materialet har en fantastisk fargeekthet og er uten visuell repetisjon så det er nesten umulig å skille fra ekte treverk.

04

Lite vedlikehold

Vanlig trevirke forringes over tid, selv med behandling. Rockpanel Woods platene har en samlet levetid på 50 år, uten råte eller delaminering, og er praktisk talt vedlikeholdsfrie. Siden alle Rockpanel Woods platene leveres med ProtectPlus-belegg, vaskes det meste av smusset på fasaden bort med regnvann, og selv graffiti kan fjernes.

05

Bearbeidbarheten til tre og robustheten til stein

Rockpanel Woods platene er like enkle å bearbeide som tre – uten behov for spesialutstyr. Takket være den lave vekten er de svært enkle å håndtere og derfor enkle å montere, også i høyhus. Rockpanel Woods har derfor alle fordelene til ekte treverk, med robustheten og brannsikkerheten til stein.

Kundehistorier om Rockpanel Woods