Globalt vil mer enn 50 prosent av våre eksisterende bygninger være i bruk i 2050. Bare i Europa er det beregnet at 97 prosent av disse bygningene trenger delvis eller dyp renovering for å oppfylle de høyeste energistandardene. Rockpanel er her for å støtte deg i alle faser av renoveringsprosessen – fra design til installasjon.

01

Brannsikkerhet

Det er viktig at materialene som brukes samsvarer med gjeldende brannsikkerhetsforskrifter. For enkelte bygg over 18 meter, kreves Euroklasse A2-s1,d0 eller A1 for yttervegg. Ikke bare for nybygg, men også hvis en bygning gjennomgår endret bruk. Rockpanel anbefaler at ikke-brennbare materialer (inkludert isolasjons- og kledningspaneler) brukes i yttervegger på alle høyrisikobygninger, inkludert: alle bygninger høyere enn 11 meter, alle bygninger som har mer enn tre etasjer, bygninger i alle høyder som huser sårbare beboere, inkludert sykehus, skoler, skjermede boliger, omsorgsboliger og underholdningsarenaer.

02

Rask og enkel å installere

Tid er penger. Å velge materialer som er lette å arbeide med og som kan monteres raskt og enkelt, vil redusere installasjonskostnadene. Ved renovering er det også viktig å minimere virkningen og ulempene for beboerne. Fasadematerialer som er raske og enkle å installere krever midlertidig utflytting, og forstyrrelser holdes til et minimum.

03

Vedlikeholdskostnader

Jo mindre tid og penger som trengs til vedlikehold og pleie, desto bedre. Velg et fasademateriale som ikke trenger omlakkering eller annen regelmessig behandling. Når du sammenligner priser, må du også sørge for å inkludere vedlikeholdskostnader for å få full oversikt over de reelle eierkostnadene.

04

Holdbarhet og fargeekthet

Holdbare bygninger er bygget for å vare. Holdbarhet er ikke begrenset til funksjonalitet, men innebærer også estetisk holdbarhet. Aspekter som dimensjonsstabilitet, vind- og vannbestandighet, brannsikkerhet og fargeekthet er alle viktige fokusområder for å holde vedlikeholdskostnadene lave.

05

Bærekraft

Bærekraft spiller en viktig rolle ved fremtidssikring av bygninger. Velg ikke uttømmende og resirkulerbare materialer for å støtte en sirkulær økonomi.

06

Fuktbestandig

Fasadematerialet skal tåle elementene både visuelt og mekanisk. For å sikre lave vedlikeholdskostnader, bør regn og fuktighet ikke forårsake råte, dimensjonsendringer eller påvirke en bygning på noen annen måte.

07

Designfrihet

For å renovere en bygning, ikke bare teknisk, men også visuelt, må fasadematerialene tilby tilstrekkelige designalternativer. De skal kunne møte alle designbehov – enten du ønsker å matche en eksisterende fasade eller skape et helt nytt uttrykk.

Renovation campaign
before and after

DANMARK AB Taarnparken Roskilde

I Roskilde (Danmark) ble tre boligblokker renovert. Under en komplett fasaderenovering ble den gamle gipsfasaden erstattet med moderne fasadeplater. Boligblokkene, som også er energioptimaliserte, ble utstyrt med robuste Rockpanel Colours-plater for å sikre lang levetid og lite vedlikehold.

renovation campaign before and after

FRANKRIKE Bièvre, Paris

I Frankrike brukes tradisjonelt «bavetter» til å lage brannsikre bygninger: en lokal type brannhindring som setter et sterkt og ofte mindre ettertraktet preg på utseendet til bygningen. Med fasadeplater fra Rockpanel er du sikret optimal brannsikkerhet, samtidig som du kan skape en visuelt imponerende bygning.

renovation campaign before and after

NEDERLAND Bakenshof Horst

Hva skal man gjøre med et sterkt utdatert omsorgssenter som ikke har noen fremtid i sin nåværende form, men som fortsatt er for ungt for riving? De involverte partene bestemte seg for å gi denne velplasserte eiendommen en visuell ansiktsløftning. Med de nye fasadeplatene som krever lite vedlikehold er de nå helt klare for fremtiden.

renovation campaign before after

STORBRITANNIA Goldsmith Court, Nottingham

Goldsmith Court er en elegant, spesialdesignet studentbolig. Eiendommen er pusset opp med ikke-brennbare Rockpanel-fasader, noe som sikrer designfrihet og brannsikkerhet samtidig som den har et sofistikert, moderne ytre. De to overflatedesignene – organisk tre og glatt aluminium – gir arkitekturen en visuell effekt.

renovation campaign before after

TYSKLAND Haute Couture Hannover

I 2012 utviklet boligselskapet Gartenheim en boligblokk som ble bygget i 1957. Før renoveringen ble fasaden pusset i en lys beige farge. Men ikke nå lenger! «Haute Couture», som er navnet på huset i Hannover (Tyskland), er nå fullt av farger.

renovation campaign before after

TYSKLAND GBS Grafschaft Bentheim, Nordhorn

En grundig renovering gjorde denne skolen i Tyskland fremtidssikret. Både når det gjelder helse – ved utskifting av gamle fibersementplater som inneholder asbest – og brannsikkerhet, men også estetisk. Bygningen er ikke lenger en tung betongblokk, men er forvandlet til en lett, moderne og attraktiv bygning.